Yaşam

Karadeniz’in Eşsiz Lezzet Kültürüyle Buluşacağınız İstanbul’un En İyi Karadeniz Restoranları

Ülkemizin her bölgesinin kendine has inanılmaz lezzetleri vardır ve bu bölgelerden biri de tabii ki Karadeniz’dir. Karadeniz denilince herkesin aklına çoğunlukla balık yemekleri geliyor ama bölge sadece çeşitlenen lezzetleriyle değil sulu yemekleri, pideleri ve tatlılarıyla da öne çıkıyor. Her şeyi yerli yerinde tatmaya çalışmak adettendir ama İstanbul’da Karadeniz kadar lezzeti olan yerler de var. Karadeniz’e gitmenize gerek kalmadan bölgenin en iyi yemeklerini İstanbul’da tadalım!

1. Karadeniz Pide Salonu Vefa

İlk önerimizle başlayalım. Karadeniz Pide Salonu Vefa, yörenin meşhur pidelerini müşterileriyle buluşturan esnaf lokantasıdır. Bir pidenin ne kadar farklı olabileceğini düşünenlerin bir an önce mekana gitmelerini öneriyoruz. Emin olun daha önce yediğiniz hiçbir pideye benzemiyor, bayılacaksınız.

Adres: Hacı Bayan Muhabir Sk. No:6, 34134 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kapalı kavrulmuş pide mükemmel. Bir et sever olarak bu lezzete bayıldım. Genel olarak pideler çıtır çıtır ve hamurları güzeldir. Açık ayran isterseniz sürahide bu şekilde gelir. Pidelerin yanında rendelenmiş kaşar servis edilir ve küçük paketlerde tereyağı servis edilir, bu da lezzeti arttırır. Herkes çok arkadaş canlısı ve ilgili. Tam bir esnaf lokantası diyebilirim. Fiyat bence doğruydu. İki gün üst üste geldim. Bir sonraki istanbul ziyaretimde tekrar ziyaret edeceğim bir yer.

2. Nalia Karadeniz Mutfağı

Adını Karadeniz’e özgü ahşap bir yapıdan alan ‘Nalia’, aslında Karadeniz’in mutfak kültüründe Serender olarak da bilinen önemli bir yapıdır. Adını da vererek hizmet veren mekan, Karadeniz’in klasikleşmiş lezzetlerini en iyi şekilde müşterilerine sunuyor. Bölge hakkında bilmek istediğiniz ne varsa en lezzetli yemekleri Nalia’da yiyebilirsiniz.

Adres: Yalçın Koreş Cad. No:2/3 Güneşli – İstanbul

İçerenköy Mah. prof. Ali Nihat Tarlan Cad. No 103 Ataşehir – İstanbul

Yenişehir Mah. Eşref Bitlis Bulvarı Flora Park No:15 Kurtköy – İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Yemeklerinin yanı sıra tatlılarının da lezzetli olduğu bir yer. Sütlaç aslında bir marka, Pepecura farklı bir tat denemek isteyenler için güzel bir seçim olacaktır. Çalışanlar da 10 numara ve 5 yıldız.

3. Muhlama Karadeniz Mutfağı

Ayder’e gitmeden Ayder’deymişsiniz gibi bir görünüme ve atmosfere sahip olan Muhlama Karadeniz Mutfağı, kahvaltının temel taşlarından biri olan Muhlama başta olmak üzere kahvaltısı ile sizi kısa bir Rize yolculuğuna çıkarıyor. Güneşli bir hafta sonunun sonunda bu güzel manzara eşliğinde leziz bir kahvaltı size çok iyi gelecek.

Adres: Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Cd. No:131, 34805 Beykoz/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle uğramanız ve en azından şefin tabağını tatmanız gereken bir yer. Önünüze gelen yemekler gerçekten Karadeniz’den geliyormuş hissi veriyor. Fiyatları da oldukça uygun. Gerçekten sevdiğim şefin tabağıyla doldurulmuştum. Yanında yoğurt yenmesi de tavsiye edilir.

4. Hayvore

2009 yılında İstiklal’de açılan mekan şefin elinden çıkan bir lezzet olacak. Daha önce bir kez uğrayıp Kara Lahana Çorbası, Muhlama, Hamsi, Laz Böreği ve sayamadığımız birçok lezzeti deneyimlemiş müdavimi çok olan işletmelerden birinin Hayvore müdavimi olmadığını söylemek zor. Lezzetleri anlatmaya kelimeler yetmez, Karadeniz Mutfağı ile tanışmak isteyenlerin Hayvore’ye uğramasını şiddetle tavsiye ederiz.

Adres:İstiklal caddesi Turnacıbaşı sok, no4, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Lezzet ve saflık üstündür. Kalite en üst düzeydedir. Şeflerimizin ilgisi ve alakaları çok iyi. Başka ne? Aklınıza Karadeniz lezzetleri geliyorsa mutlaka uğrayın. Kuru fasulye, karalahana dolması, turşu kavurma, köfte ve et kavurma favori lezzetler arasındadır. Giresun ezmesi, kabak ve sütlaç favori tatlılar arasındadır.

5. Lazİstanbul

Çayeli Kuru Fasulyesi mi, Lahana Böreği mi, Kavrulmuş Turşu ile mi başlasak bilemedik. Karadeniz’in birbirinden lezzetli çeşitlerini sizlerle buluşturan Lazİstanbul, keyifli bir yemek deneyimi için favorilerinizden biri olacak.

Adres: Osmanağa, Vahap Beyefendi Sk. 14 A, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Evde pişirdikten sonra elde edemeyeceğimiz mükemmel bir kıvam var ve buradaki kuru fasulye motamot. Bence lezzet harika. Tereyağlı pilav ve laz böreği de yeterince iyi. Aslında, yer doluysa, yanlış olan bir şey yok. Bir dahaki sefere pidelerini de deneyeceğiz.

6. Sisore Karadeniz Pidesi & Yöresel Yemekler

10 yılı aşkın bir süredir Karadeniz’in en iyilerini İstanbullularla buluşturan Sisore Pide Kavacık, performansı hiç eskimeyen hatta lezzetine lezzet katan bir lezzete sahip. Bu tür lezzetlere günümüz şartlarına rağmen uygun fiyatlara ulaştığınızda insan başka bir şey isteyemez. Kavacık’a gitmeseniz bile mutlaka bir gün uğramalısınız.

Adres: Kavacık, Orhan Veli Kanık Cd. No:84, 34810 Beykoz/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Pidelerini yedim ve üzerine yorum yapmak istiyorum. Peynirli pideleri o kadar lezzetliydi ki tarif edemem. Fırından çıkınca da güzeldi, ertesi gün ızgarada ısıtılıp yenildiğinde tadı çok güzel oldu. Deneyin arkadaşlar bence pişman olmayacaksınız.

7. Anzer Sofrası

Müşterilerine evlerindeymiş gibi sıcak ve samimi bir ortam sunan Anzer Sofrası, İstanbul’un en iyi Karadeniz restoranları denilince akla ilk gelenlerden biri. Özellikle menüde yer alan Magnificent 3’te yer alan kuru fasulye, kuru fasulye ve pilav tabağı parmaklarınızı yiyebileceğiniz bir lezzete sahip. Ayrıca Özel Karadeniz Tabağı da takdire şayan.

Adres: Cumhuriyet, Kefeliköy Bağlar Yolu Sk. No:5, 34457 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: İstanbul Sarıyer’de Karadeniz mutfağının hakkını veren şirin bir aile işletmesi. Ailenin ortasında yemek yiyormuş gibi hissediyorsunuz. Eserler taze, lezzetli ve doğal. Kahvaltıya mihlama ve Rize Rosto dahildir. Servis çok hızlı, çayı bitmeden yeniliyorlar. En kısa zamanda tekrar ziyaret etmeyi planlıyoruz.

8. Karpi Trabzon Pidesi ve Akçaabat Köfte

Trabzon’un dillere destan Akçaabat köftesini hala denemediyseniz bu içerik bir an önce Karpi’ye gidip Akçaabat köftesini yemeniz için bir işaret. Akçaabat köftesinin yanı sıra Trabzon’un meşhur pideleri ile de sizleri buluşturan Karpi, Karadeniz restoranları denilince akla ilk gelenlerden biri olmayı hak ediyor.

Adres:Beylerbeyi, Beylerbeyi İskele Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Böyle bir lezzet yok. Akçaabat köftesi 10 numara. Hele içi mis gibi kokan kavrulmuş fındıklı sütlaç için söylenecek söz bulamıyorum. offf. Doyduktan sonra yedim ve bunu düşündüm. çalışanları tebrik ederim. Şef çoktan bitti.

9. Fasuli Restaurant

Şehirde bulunan birçok şubesi ile Karadeniz mutfağını ulaşılabilir kılan ve bu sayede yemeklerinin lezzetini ve kalitesini kanıtlayan Fasuli Restaurant, özellikle Kuru Fasulyesini seveceğiniz işletmelerden biri.

Adres:Şubelere buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Bir numara lezzetli sunumu ile müşteri memnuniyeti bir numara. Pancar çorbası ve pilavın yanı sıra fasulye ve kuru fasulyenin ortada buluştuğu doyumsuz bir atmosfere sahip.

10. Cemilusta Akçaabat Köfte

Kentin bir diğer ünlü restoranı ise Cemilusta Akçaabat Köftecisi. Maltepe’de yıllardır hizmet veren mekan, birçok lezzeti hakkıyla ve olması gereken lezzetle Karadeniz’e özgü yapan mekanlardan biri. Gidip teklif isterseniz ilk teklifimiz Akçaabat Turşu Köftesini denemek olacaktır.

Adres: Altayçeşme, Zuhal Sk. No:22, 34843, 34843 Maltepe/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Temiz ve ferah bir yer. Köfteci olarak köftenin hakkını veriyor. Ana yemek dışında kuymak, fasulye turşusu kavurma ve piyaz da oldukça lezzetli. Yemekler çok tatmin edici. Yemek sonrası çay ve olağanüstü keyifli tatlı (baklava) ikramları yemeğin hakkını veriyor.

11. PideBan

İlk şubesini 1977 yılında açan PideBan’ın bugün ulaştığı şube sayısı ile İstanbullulara kendini sevdiren ve lezzetini kanıtlayan bir işletme haline geldiğini söylemek yanlış olmaz. Evet pide konusunda ustalaşmış olsalar da yöresel ev yemekleri de oldukça başarılı. Özellikle Mısırda Kavrulmuş Fasulye tarif edilemeyecek kadar lezzetlidir.

Adres:Şubelere buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Bu pideyi yiyene kadar pideyi değil ekmeğin ortasını yiyordum. Hamuru ince, tereyağ mükemmel, özellikle yöresel açık ayran, tıpkı anne ayranı gibi, fiyatı sizin elinize çok normal.

12. Dalgıç Karadeniz ve Türk Mutfağı

Karadeniz mutfağını ayağınıza getiren bir diğer başarılı işletme ise Diver Black Sea & Turkish Cuisine. Rize’ye, Trabzon’a, Ordu’ya, Giresun’a kısacası Karadeniz’e gitmişsiniz ve bu yemekleri lezzetli bir büyüğün evinde yemişsiniz hissini uyandıran başarılı bir menüye sahip olan işletme, aynı zamanda o samimiyeti hissettirecek bir atmosfer. .

Adres:Akşemsettin mah Akdeniz cad.No:6 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: İstanbul’un hemen hemen her semtindeki en güzel restoranlarda yemek yedim ama hayatımda bu kadar lezzetli bir yemek yemedim, ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim, kalıcı adresimiz Diver. sağlık.

13. Kraliçe’nin Masası

İstanbul’un ilk Karadeniz mutfaklarından biri olan Vezir Sofrası, 22 yıldır köy lezzetlerini ve organik ürünleri sizlere sunmayı benimsemiş başlıca mutfaklardan biridir. Mekana gittiğinizde Hamsili Pilav ve Kale Sarma mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında.

Adres: Defterdar, Edirnekapı Rami Cd. No:8, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Temiz, personel güler yüzlü ve en önemlisi her şey lezzetli. Karadeniz’de bile karalahana sarmak bize zor geldi ve maalesef o kadar da lezzetli olmadı. Karadeniz mutfağını sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Aslında televizyonda ünlü bir yer gördük.

14. Fatih Karadeniz Pideci, İbrahim Usta

İbrahim Usta, yılların tecrübesiyle 1969’dan beri tüm sevenlerine pideyi en lezzetli haliyle yapan ender mekanlardan biri. Kavrulmuş Yuvarlak Pide, Pastırmalı Pide, Kıymalı Yuvarlak Pide ve pidelerin yanı sıra Karadeniz’in meşhur pilavı puding bir kez tattığınızda menünüzün üst sıralarında yer alacaktır.

Adres: Zeyrek, Büyük Karaman Cd. no 40, 34083 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Muazzam, kıtır kıtır bir hamur olan tereyağını üzeri kapalı kıyma ile kaliteli bir dolgu ile bir süre afiyetle yiyebilirsiniz. Pideler hala ilk günkü kalitesi bozulmadan odun fırınında pişiyor. Pide tamamen doyurucu bir boyuta sahiptir. Fatih’e yolu düşenlere şiddetle tavsiye ederim.

15. Kösem Karadeniz Pide

Esnaf lokantasının lezzetinin bir başka olduğunu bilenler buraya gelsin! İşte Kadıköy’de Karadeniz mutfağı denilince akla gelen ilk mekan olan Kösem Karadeniz Pide. Karadeniz Bölgesi’nin öne çıkan lezzetlerinden Peynirli Pide ve daha fazlasını denemek isteyenler mutlaka uğramalı ama dikkat, mekanın bağımlısı olabilirsiniz.

Adres: Caddebostan, Tütün Mehmet Efendi Cd. 10/5, 34730 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Karadeniz kültürünü olduğu gibi İstanbul’a getiren bir işletme. Yemek öncesi servis ettikleri tereyağ ve sade pide ile harika bir yemeğin ilk sinyallerini almaya başlayacaksınız. Tereyağınız ekmeğinizin üzerinde erirken gözünüz yemek dolabında olacak ve kendinizi biraz daha acıkmış hissedeceksiniz. Kavurmalı pidelerini tattığınızda İstanbul’da daha iyisini yemediğinizi düşüneceksiniz. Sonunda harika bir Karadeniz çayı ve mutlu son!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort