Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Dr. Derya Uğur: Sağlık çalışanlarının mart ayı mesai ücretleri henüz ödenmedi
MERVE GÜVEN
Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Lideri Dr. Derya Uğur, “Sağlık çalışanlarının Mart ayında tuttuğu nöbet ücretleri Mayıs ayı gelmesine rağmen hesaplara yatmadı. İşçi bulunamadığı için fazla mesai yapmak zorunda kalan işçi mağdur edilmeyecektir.15 Nisan’da maaşları ile birlikte ödenmesi gereken fazla mesai hak edişlerinin de üzerinden 20 gün geçmiş olacaktır.Hastaneye yatırılmamasına rağmen aynı zamanda Bu, hükümetin sağlık çalışanlarına bakış açısının bir göstergesidir. Bu mağduriyet bir an önce son bulmalıdır” dedi.
Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, sağlık çalışanlarının mart nöbeti ücretlerinin henüz hesaplarına yatırılmadığını belirterek mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.
ANKA konuyla ilgili HaberlerAjansına açıklama yapan Uğur, şunları söyledi:
“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MART SAATLERİNİN FİYATLARI HALA KURULMADI”
“Sağlık çalışanlarının Mart ayında yaptıkları nöbetlere ilişkin fiyatlar Mayıs ayı gelmesine rağmen hesaplanamadı. Sağlık çalışanları düşük maaşlarıyla ağır ekonomik koşullar altında bir ömür uğraşıyor. 2019’da günlük hayatın devamı yüzde 69,6 iken, aynı dönemde bu oran yüzde 81,1’e yükseldi.
“HAYATİ ZORLANAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HİZMET ÜCRETLERİNİN ÖDENMEMESİ HAYATLARINI DAHA ZORLAŞTIRIYOR”
Açlığın bitmesine yakın maaşlarla geçinemeyen sağlık çalışanları fazla mesai yaparak buradan gelecek fiyatlarla aile bütçesini dengelemeye çalışıyor. Bir yandan düşük maaş nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kalan sağlık çalışanları vardiya ücretlerini ödemeyerek ikinci kez mağdur ediliyor. Maddi sıkıntı yaşayan sağlık çalışanlarının vardiya ücretlerinin ödenmemesi, güçlükle dönmek zorunda kaldıkları aile bütçelerinin iş göremez hale gelmesine ve hayatlarının daha da zorlaşmasına neden oluyor.
“ZAFERİ EN KISA ZAMANDA SONLANDIRILMALIDIR”
Personel eksikliği nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kalan sağlık çalışanları daha ne kadar mağdur olacak? 15 Nisan’da maaşlarıyla birlikte ödenmesi gereken fazla mesai ücretlerinin 20 gün geçmesine rağmen ödenmemesi de hükümetin sağlık çalışanına bakış açısının bir göstergesi. Acıya bir an önce son verilmelidir” dedi.